Tenslotte afspraak in CARTEGENA gelegen op een half uur van Orihuela Costa. Deze stad is bekend omwille van zijn talrijke Romeinse overblijfselen, waaronder zijn amfitheater, zijn theater, zijn zuilengalerijen en zijn kastelen waaronder el castillo de Galeras, Atalaya, Morso en Jan Julián, el Castillo de la Concepción. Dwaal verder naar het plein Mayor en tenslotte daal verder af naar het strand en loop voorbij het paleis Consistorial. Het is een fantastische trip!

Aangezien u toch in de regio bent, is het een absolute aanrader om langs VALENCE te gaan. Deze stad bevindt zich op 2u15 minuten rijden vanaf ons kantoor. Deze stad kent faam omwille van zijn opmerkelijk architecturaal patrimonium. 3 bezienswaardigheden bevinden zich in het centrum, namelijk in de Fernando El Católico laan, de Ramón laan, en in de Colónstraat. Daar kan u de kathedraal aanschouwen, de Basiliek van de Heilige Maagd, en de beurs die vandaag de dag dienst doet als concertzaal en als tentoonstellingsruimte. Vervolgens, ga langs de modernere wijk en bezoek het Museum voor kunsten en wetenschappen. Valence is de stand der tuinen! Wandel langs de tuin van del Real, de tuin van de zijdebeurs, en de tuin van la Touria. U dient ook te weten dat Valence gekend is omwille van zijn gastronomische specialiteiten, waaronder zijn paella. Twijfel dus zeker niet bij de keuze van je gerecht in het restaurant.
Wat het golfen betreft, is er een ongelooflijk aanbod, of het nu aan de rand van kunt is of op hogere gebieden, de voorzieningen zijn van de modernste uitvoeringen en ontworpen door de meest prestigieuze ontwerpers. Wat betreft de beste in de omgeving, raden wij u de volgende aan: le golf de la Finca, le golf de las Ramblas et le golf Villamartin gelegen in Orihuela.

Eindig uw uitstap aan de Costa Blanca door een bezoek te brengen aan ELCHE, charmante stad gekend om zijn palmbomen. Een opvallend kenmerk is zijn exotische tuin te midden van de stad. Neem een omweg langs de Zenia Boulevard, een fantastisch commercieel centrum in openlucht, op slechts 10 minuten van ons kantoor. Wij raden u ook aan om even te gaan liggen op één van de talrijke stranden in de omgeving van ons kantoor, dewelke de mooiste stranden zijn van de regio( La Zenia, Playa Flamenca, Punta Prima, Cabo Roig, Dehesa de Campoamor, Torre de la Horadada, Mil palmeras,...)


Wat het golfen betreft, is er een ongelooflijk aanbod, of het nu aan de rand van kunt is of op hogere gebieden, de voorzieningen zijn van de modernste uitvoeringen en ontworpen door de meest prestigieuze ontwerpers. Wat betreft de beste in de omgeving, raden wij u de volgende aan: le golf de la Finca, le golf de las Ramblas et le golf Villamartin gelegen in Orihuela.

Wij wensen u alvast een geweldig verblijf aan de Costa Blanca!Wat zijn de bezienswaardigheden aan de Costa del Sol ?


U kan zich eerst en vooral naar Granada begeven, dat bevindt zich op 220 km van la Duquesa.

U mag er dus op rekenen dat u ongeveer 2u15 onderweg bent met de auto. U zal er een groot aanbod aan rijkdom ontdekken aan de voet van de Sierra Nevada, waaronder het Alhambra. Het Alhambra is een vestingstad gelegen op de heuvel van Sabika (een kleine tip! Reserveer uw inkomkaarten op voorhand aangezien weinig bezoekers toegang krijgen zonder reservatie).

Deze stad zal u bekoren omwille van zijn kleine charmante straatjes en zijn spectaculaire kerken.


Vervolgens heb je SEVILLA. Moet je ook gezien hebben! Zowel voor zijn gebouwen, met name zijn universiteit, het vroegere tabaksfabriek van Carmen, als zijn kathedraal opgenomen in de werelderfgoedlijst van de Unesco. Maar ook niet te vergeten is het beroemde Plaza de España. Echte kunstwerken zijn ook de volgende musea: het Archeologisch Museum (Museo Arqueológico), het Museum voor Schone Kunsten (Museo de Bellas Artes) met belangrijke werken van kunstenaars uit Sevilla. Ook de overdekte markt Triana met vers fruit, groente en vis is zeker een bezoekje waard. Sevilla ligt ongeveer op de zelfde afstand als Granada, d.w.z. op ongeveer 210 km afstand.


Ook RONDA, de stad van de kastelen, moet je bezoeken! Deze stad ligt op slechts 1 uur rijden van la Duquesa. Kenmerkend is de splitsing van het stadje in 2 delen (het oude gedeelte en het nieuwe gedeelte) door een enorme ravijn. Deze prachtige stad herbergt een enorme rijkdom. Laten we beginnen met zijn arena’s, die tot de oudsten behoren van Spanje. Deze worden elk jaar begin september gebruikt voor de traditionele Feria Goyesca. Oude Arabische badhuizen, uitzonderlijk goed behouden doorheen de eeuwen heen, zijn absoluut een bezoek waard. Net zoals de Santa Maria la Major kerk, het Paleis van de Markies van Salvatierra en tenslotte het paleis en de tuinen van koning Moro. Deze bezienswaardigheden zijn een aanrader indien u kiest voor een romantische wandeling langs het oude stadsgedeelte.


Indien u een watersportliefhebber bent en van zeilsporten houdt ( “kitesurf” surfplank dat door een vlieger wordt getrokken), dan kunt u dat vinden in TARIFA. Deze stad is ook het vertrekpunt voor het oversteken naar Afrikaanse grond. Tarifa heeft dagelijks meerdere veerbootverbindingen met o.a. de stad Tanger en Melilla.

U zal heel snel door hebben dat de Costa del Sol ook de Costa del Golf is! Inderdaad, deze regio van Spanje telt ongeveer een zeventigtal golfbanen van de eerste kwaliteit. Ter uwer info, voor een Green Fee mag u rekenen in de meeste clubs, tussen de 40 en de 80 euro’s.

Wij hebben voor u een aantal mooie mogelijkheden geselecteerd, deze lijst is echter niet te uitgebreid: de Alcaidesa Links Golf Resort in San Roque, de Valle Romano Golf Resort in Estepona, de Valderrama Golfclub in Sotogrande en tenslotte de Golfclub Los Flamingos gelegen in Marbellla.

MALAGA op ongeveer een 100 km van ons kantoor in Manilva is zeker ook de moeite waard. Zijn architectuur (kathedraal, musea), het oude fort dat boven de stad uitsteekt, zijn gerechten, zijn culturele evenementen ( jazzfestival in november), zijn concerten of zijn theaterspektakels met het filharmonisch orkest van Malaga etc. . .zijn een must. Maar… en zeker niet te missen: het Picasso museum, dat volledig is gewijd aan de kunstschilder Pablo Picasso geboren in deze stad in 1881.

De Costa del Sol zal u niet ontgoochelen, wij wensen u dan ook een fijne vakantie.

Het weer